Bateria de propostes contra el racisme

En un comunicat fet públic aquest migdia, la CUP demana que l’Ajuntament exerceixi l’acusació popular en les presumptes agressions d’Anglada, proposa a la resta de partits un compromís per aïllar la PxC i emplaça la societat vigatana a manifestar-se contra el racisme el proper 26 de maig.

COMUNICAT:

Els fets que s’han succeït aquesta setmana arran de la presumpta agressió racista per part del regidor Josep Anglada han desembocat en un clima de crispació a la ciutat que va tenir continuïtat aquest dissabte al migdia, amb una nova agressió precedida d’insults racistes a la Rambla Davallades.

La situació a la que s’ha arribat exigeix respostes, tan des de la classe política com de la societat vigatanes. És per això que la CUP de Vic vol plantejar diverses iniciatives que permetin visualitzar la voluntat de la gran majoria de la població de viure en pau en una societat cohesionada.

En primer lloc, la CUP presentarà una moció al proper ple demanant que l’Ajuntament de Vic es personi en qualitat d’acusació popular en el judici per les presumptes agressions racistes dutes a terme pel president de la PxC Josep Anglada el passat 22 d’abril a la Plaça Major.

En segon lloc, la CUP ha enviat una carta oberta a tots els partits de tradició democràtica amb representació a l’Ajuntament proposant-los la signatura d’un pacte públic que inclogui el compromís de tots ells de votar en contra de qualsevol moció que presenti el partit xenòfob i de no pactar ni negociar-hi cap proposta mentre aquesta formació mantingui els seus plantejaments racistes i antidemocràtics.

Per acabar, la formació independentista i d’esquerres fa una crida a tota la societat vigatana emplaçant-la a organitzar una manifestació unitària i multitudinària el proper 26 de maig en favor de la cohesió social i contra el racisme.

D’altra banda, al ple que s’ha de celebrar el proper 7 de maig, a més de la ja esmentada, la CUP presentarà tres mocions més: una en la que es reclama que la policia no utilitzi bales de goma en manifestacions pel perill que representen per a integritat física dels manifestants; una altra de suport a la ILP que s’ha engegat des de diferents entitats per promoure un canvi en la llei que permeti la dació en pagament de les hipoteques i eviti els desnonaments; la darrera moció reclama a l’equip de govern de l’ajuntament una solució a la manca de cartelleres per anunciar les activitats que duen a terme les entitats ciutadanes i una moratòria en les sancions que es van anunciar a finals de febrer per les entitats que pengin cartells en llocs no autoritzats.

Enllaços:

Carta oberta als partits de tradició democràtica prsents a l'Ajuntament de Vic per aïllar a PxC

Moció per demanar l'aturada de l'ús de bales de goma a les manfestacions

Moció de suport a la ILP per la dació en pagament de les hipoteques

Moció per l'ampliació dels espais d'informació ciutadana

Moció perquè l'Ajuntament exerceixi l'acció penal popular contra Josep Anglada

Versió en pdf d'aquesta nota de premsa