La CUP denuncia l’ocultació de l’estudi sobre la disciriminació ètnica a Vic i demana la dimissió dels responsables d’ocultar-lo

Davant la notícia apareguda avui a El 9 Nou corresponent a l’existència d’un estudi sobre la discriminació ètnica a Vic encarregat per l’Ajuntament al 2011, la CUP de Vic volem fer les següents consideracions:

Expressar la nostra greu preocupació per les pràctiques discriminatòries que s’hi posen de manifest.

Mostrar el nostre rebuig més ferm i unànime contra la decisió de l’equip de govern de no fer públic aquest document, on es conclou que a Vic hi ha pràctiques de discriminació racial molt greus.

Constatar que no se’ns ha proporcionat ni comunicat l’existència d’aquest estudi i desmarcar-nos de la complicitat d’aquells que, sabedors de l’existència del mateix, van accedir a les peticions de l’equip de govern de silenciar-lo.

Demanar la dimissió immediata de l’alcalde i el regidor responsable de la seva ocultació, per haver omès informació d’interès públic i no haver actuat amb contundència contra aquestes pràctiques que perjudiquen la convivència diària. A més, des d’aleshores l’equip de govern ha pactat reiteradament amb un partit que fomenta aquestes pràctiques discriminatòries.

Exigir que l’Ajuntament de Vic publiqui aquest estudi i fer una crida a totes les administracions públiques perquè facin les actuacions necessàries per a revertir aquesta situació.

Reivindicar la nostra lluita diària per a construir una societat justa i solidària, on totes les persones hi tinguin veu i ningú sigui discriminat per raó d’origen, classe, sexe o religió.