Entrega de premis del Concurs de Projectes Millorem Vic 2014

Aquest darrer dimecres 8 d'Octubre s'ha fet l'entrega de premis de la 3era edició del concurs de projectes Millorem Vic, el projecte guanyador ha estat “Horts Solidaris” de l'Associació Horts Solidaris de Vic. En aquesta edició s'hi han presentat fins a tres projectes molt diversos i amb molt de potencial en el camp social fet que demostra la bona salut del teixit associatiu de la ciutat.

La CUP de Vic, un any més, ha portat a terme el Millorem Vic (MV), perquè creiem que aquesta és una bona forma de revertir en accions ciutadanes transformadores els diners que els veïns i veïnes de Vic han pagat amb les seves contribucions. El MV és un premi de 1500 euros per a projectes de la ciutat, els quals provenen dels sous a que renuncien els 2 regidors electes de la CUP a l'Ajuntament de Vic. Tanmateix, aquest any la quantia del premi ha estat de 800€ donat que prèviament ja s'havia finançat part d’un projecte de la ciutat, l’Ateneu Popular La Buixarda. Des de l’assemblea de Vic pensem que La Buixarda és un espai d’importància cabdal per la mobilització popular als carrers de la ciutat. A Vic urgia un espai com aquest, espacialment després que l’actual Regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, fes tancar el Centre Social Autogestionat La Torratxa l’any 2011.

El jurat d'aquest any del MV ha estat format per Assumpta Ordeig (PAH Osona), Asun Martinez (Procés Constituent Vic), Maria Casas (Vicepresidenta Associació Talcomsom), Josep Comajoan (Periodista), Laila Karrouch (Escriptora) i els dos regidors de la CUP de Vic.

Des del jurat s'ha destacat que el repte ha estat escollir un guanyador entre un dels projectes, ja que totes i tots teníem clar que qualsevol dels tres projectes era mereixedor del premi. Tanmateix, s'ha acabat triant el projecte d'Horts Solidaris ja que era el projecte que més s'aproximava a l'objectiu d'aquest any de recolzar entitats que treballin per l'economia social i solidària. Segons ha explicat Emilia Capellà, en representació de l'Associació, “aquest es un projecte que treballa especialment l'economia social i solidària, doncs les persones sol·licitants d'una parcel·la d'hort s'han vist directament afectades per la crisi i el fet de beneficiar-se dels aliments de l'hort permet satisfer necessitats bàsiques”.

Des de la CUP i des del jurat del MV, valorem molt positivament el fet que s'hagin presentat fins a tres projectes. Aquest any, tot i baixar el nombre de projectes presentats en el concurs, es valora que el MV es troba en una fase de consolidació com un element a tenir en compte per les entitats que busquen en la CUP allò que no troben en l'Ajuntament. Un cop més hem pogut confirmar la bona salut del teixit associatiu vigatà, ja que en l'àmbit de cohesió social que treballa el concurs sempre hi trobem diferents projectes concursant. No obstant, entenem que el MV és una eina a l'abast de les entitats que treballen per canviar la realitat vigatana, ja que a partir dels diners obtinguts amb el premi els projectes tenen una notable incidència en l'entorn. Estem molt satisfets que amb aquest premi l’assemblea de Vic de la CUP pugui contribuir a millorar la nostra ciutat tot finançant diferents projectes que ben segur hauran transformat la vida col·lectiva de Vic.

Els altres projectes presentats al Millorem Vic han estat “Aktua” de l’Associació Tapís i “Antirumors” del Grup de Teatre Social Antirumors (clicant sobre el nom accedireu a la seva fitxa resum).