Comunicat de suport als treballadors i treballadores de Marcel Muñoz S.A.(Esfosa, Grup Tarradellas)

Arran de la greu problemàtica que ens consta que està tenint lloc a les instal·lacions de l’empresa Marcel Muñoz SA, empresa subcontractada per ESFOSA, del grup Casa Tarradellas, la Candidatura d’Unitat Popular i la Coordinadora Obrera Sindical volem comunicar la nostra gran preocupació per la situació creada i el nostre total suport i recolzament als treballadors i treballadores afectades.

Com a conseqüència de la supressió de la subcontracta que ESFOSA té amb aquesta empresa, al voltant d’un centenar de llocs de treball directes o indirectes estan en perill, i amb això, tot el que suposa a les famílies afectades. A dia d’avui no existeix cap tipus de raó econòmica, ja sigui de vendes o de tresoreria, que pugui justificar cap acció de destrucció de llocs de treball com a aquesta. Ni amb la ruïnosa última reforma laboral a la mà, no es podria entendre ni admetre tal acció.

Instem a l’Ajuntament de Vic, i a totes les institucions municipals pertinents, a prendre part en el conflicte creat i a acompanyar els i les treballadores afectades en el seu anhel de mantenir el seu lloc de treball. Demanem a les parts implicades el màxim esforç per preservar els llocs de treball actualment amenaçats i així evitar el greu perjudici social que provocarien aquests acomiadaments. Entre tots i totes no podem tolerar que la taca grisa de l’atur i la precarietat laboral es segueixi escampant per la nostra comarca ni pel nostre país.

Dit això, volem transmetre una càlida abraçada als treballadors i treballadores afectades i oferir el nostre màxim recolzament per tot allò que necessitin i que estigui al nostre abast. Com sempre hem dit, el suport no es mostra només amb un comunicat, sinó que ens tindreu literalment al vostre costat perquè som i estem amb vosaltres.

 

Vic, 1 de desembre de 2014

 

CUP-Vic i COS Osona